Tyresta Nationalpark – en liten fotostudie.

Jag måste slå ett slag för fantastiska Tyresta Nationalpark och naturreservat som ligger i västerhaninge. Där har jag vandrat lekt, skidat och eldat sedan jag var fem år.

Tyresta är ett av våra största orörda naturrum utanför fjällvärden och är så mycket urtidsskog man bara kan tänka sig. Sörmlandsleden slingrar sig här och olika andra leder är fint utmärkta så det går lätt att hitta runt på dessa. Härligt nog ligger flera sjöar precis lagom till så man aldrig har långt till nästa sjö fastän man vandrar i timmar. Här finns också färdiga grillplatser och många härliga klippor man kan fika och ha sin picknick på. Sjöarna är svarta, sura men badbara och ofta porlar det från bäckar man passerar.

Ger man sig från leden bara ett litet skutt kan man hitta dalar av gulaste guld (kantareller), eller tuvor fyllda av blåbär (akta er för Odon bara som har kryss ist för ring i toppen av bäret). Det är så fint att man gärna fortsätter djupare in i skogen, men håll koll på var ni är så ni inte tappar bort er. Gör ni det och vill lyssna efter närmaste väg, får ni spetsa öronen; för här kan kan man uppleva tystnad.

Jag presenterar här några detaljbilder tagna nu i April. Jag ska fylla på med fler från tidigare turer vid tillfälle. Vill ni springa på en glad och ledig bröllopsfotograf kan ni ta en sväng här och leta, både i sol och regn. Hur känner man igen mig? -Det är jag som har störst objektiv! ;)..

photocrati gallery

You may also like

Translate »
Verified by MonsterInsights