Olle Sarri

Här. Jag gillar här. 1990 blev jag och en kompis erbjudna ett förstahandskontrakt på en suterränglägenhet, ingång Folkskolegatan. Inga svarta pengar, vi fick ta över bara. Hm… sitta med hyra på en trea vid Hornstull..! Nä, det är för långt bort på avigsöder, tänkte vi och tackade nej. Min pappa växte upp på Bergsunds strand. På den tiden var första halvåret hyresfritt i många hyreshus. Det var överskott på lägenheter på Knivsöder. Och vad jag har förstått, hände det att folk bytte lägenheter med varandra efter ett halvår/år eller så, för att vinna ytterligare friboende. 1998 tyckte jag Hornstull låg nästan nära och tog då över Naprapatverkstans lokal på Heleneborgsgatan, mellan körskolan och dåvarande Restaurang Haggis. Jag och pappa snickrade kök och tog upp dörr i porten. Jag bodde bra där i min kontorslokal under sex år men sedan blev jag och min Anna ”typ tvungna” att köpa lägenhet istället. Vi hade tur, 2003, fint med utsikt mot kyrkan. Fortfarande Muttern. Nuförtiden bor vår dotter Ellen här också. Här, Hornstull, en del av Sverige. Även om Moderater och Sossar sedan ett tag tillbaka effektivt nedmonterar tryggheten i landet, vilket medför att mångt värre intresseorganisationer röner framgång, så kan jag tänka att jag alltid kommer att vilja bo kvar här på Högalid, i Hornstull, Stockholm, Sverige. Jag trivs strålande här.


 

Fotografens ord

Olle kom in genom dörren med en svart mopedhjälmsliknande cykelhjälm på huvudet  och en idé. Hans kritstrecksrandiga favoritkostym var med, likaså en fotboll. Olle bar med sig en energi av lugn och vakenhet på samma gång. När vi pratade tog han sig ofta tid att reflektera. Olle tar sig tid när han möter människor!

Olles val – Liselotte Granstrand

Jag vet inte var hon bor, Liselotte Granstrand men en Hornstullsprofil är hon. Jag började lära känna Liselotte lite grand tvåtusentio då Ellen var knappt ett år. Liselotte är ansvarig och leder Högalidskyrkans öppna förskola. Bland annat. Hon är varm, hon är glad, hon är generös och rolig, hon gör bra saker. Givetvis har hon massa annat i sitt register också men det är de grejerna jag har stött på. Och så har hon tagit med mig, Anna och Ellen på ett hemligt, svindlande äventyr. Men det kan jag inte berätta någonting om.


Translate »
Verified by MonsterInsights