Bröllop på Mauritzberg slott

Sofia och Christian hörde av sig via formuläret på min webbplats och hjärtat skuttade till, för de skulle fira sitt bröllop på  Mauritzberg slott. Hur underbart låter inte det?

Vi följde upp med ett möte och de ville gärna boka min stylist, hon var också med på mötet. Vi pratade igenom önskemål från Sofia och Christian och jag berättade om hur jag arbetar på bröllop, det klickade verkligen fint och jag blev bokad tillsammans med Tilde.

När bröllopsdagen äntligen infann sig reste jag iväg från Stockholm tidigt på morgonen tillsammans med min assistent. Vädret var fint men blåsigt, det var till och med storm längre ned längs kusten vid Österlen. Men solen strålade mot gråa moln över Östersjön så ljuset blev sådär skimrande av grått, gult och grönt. Havet invid Mauritzberg hade en vacker gröngul färg med blått glitter i medans solljuset växlande mellan varma gula toner och svalare grå. Det kändes magiskt och ett värdigt väder för detta höstbröllop. Sista helgen i September.

Som jag alltid gör, tog jag god tid på mig att reka miljöerna kring slottet. Det var för att hinna med detta som jag reste iväg så tidigt från Stockholm. Nya miljöer kräver extra god tid och jag strosade runt i mer än två timmar med min kamera och skissblock. Jag tycker om att vara väl förberedd för mina bilder skall vara i toppklass. Jag är självkritisk och sällan helt nöjd, men jag anstränger mig verkligen och jag älskar det!

Porträttsessionen kom igång och Sofia kändes lite nervös, mer än vad jag brukar uppleva hor mins brudar. Det berodde säkert på att stylingen drog ut på tiden då Sofia ville ändra om uppsättningen. Då känns det bra att vara lugn och veta exakt vad jag vill, då är det lättare att ha kul tillsammans och Sofia slappnade av efter en stund. Vi provade ett antal olika miljöer, det är lite av min grej som fotograf att lägga  lite extra fokus på detta. Jag ser alltid till att planera med marginaler, för det sista jag vill är att stressa brudparet. Det ska vara en njutning och faktiskt får jag ibland höra senare från mina brudpar att detta blev den bästa och mest minnesvärda delen av deras bröllopsdag! Gissa om jag känner mig nöjd och stolt då?

Efter porträttsessionen bar det av till den vackra lilla landsbygdskyrkan. Njut nu av bilderna, de berättar vidare om denna vackra höstdag, om ett slott.. och är det inte en prins med sin prinsessa där också? När middagen tog vid lämnade jag scenen för att kryssa hemåt genom landskapet. Medan solen sakta sänkte sig och spred sitt gyllene ljus. Bakom oss fortsatte festen, skratten och kärleken.

Translate »
Verified by MonsterInsights