Liljeholmskajen

Fotograf i Liljeholmskajen

Underbara plats, äntligen är den min!

Högst upp i Berghus 4 bor jag nu, äntligen. Bara ett stenkast från hornstull, eller rättare sagt ett ögonkast! Jag kan se Hornstull från mitt vardagsrum, där studion ligger. Det är en lycka! 2005 Flyttade jag från Årsta för att bygga hus ute i Tullinge. Med ny kärlek och behov av att korsa Gröndal och Tullinge med kollektivtrafiken, föll ögat på Årstaberg och Liljeholmskajen.

Sedan mars nu 2017 kan någon kund kanske ha märkt av att jag varit en smula disträ. Att flytta ihop var härligt men oj så mycket pyssel. Jag håller fortfarande på att bygga väggar, sätta in industriglasfönster och fixa i ordning. Varje rum är lite av ett projektområde, men det blir underbart.

Att vakna borta på Sjöviksvägen, nästan framme vid Brohuset och se utsikten är en lisa för själen. Jag älskar kajen, Tanto och Södermalm. Vi trivs så bra alla barn och vi två vuxna. Bort över Västerbron, där arbetar min kvinna på S:T Görans sjukhus och i Hornstull går ena bonusdottern i skolan. Nästan varje morgon cyklar jag eller går över Liljeholmskajen. Jag stannar till på torget, känner solen och folklivet. Alltid känner jag för att bara stanna där och njuta, men oftast kallar Studion borta på Långholmsgatan.

Hornstull är en varm och mysig plats. Så fint med centrumet och ny byggs cykelbanor längs Långholmsgatan. Tiger Lilly´s fina butik, Mickes skivor och Gelateria Amore pryder gatan. Sedan Björn Fotograf, mitt lilla krypin och fotostudio.

Pappa växte upp borta på Maria Prästgårdsgata, jag själv och mina barn är födda på Södersjukhuset. Mitt första jobb med foto var på FortKort borta vid Mariatorget. Där tillbringade jag lunchrasterna med att fotografera. En rulle film varje lunch och det kändes som att det alltid var soligt ute. Jag hade redan bestämt mig då för att arbeta hela livet med fotografi. Via en brokig väg med bildbyråer, fotolabb, Gamla Stan och Charlie Papa Bildbyrå tog jag mig framåt. Utvecklades. Det känns så härligt att knyta ihop allt nu när jag flyttat hit igen!

Translate »
Verified by MonsterInsights