Hornstullsprofiler

Angelika Wiik

Angelica Wiik

Jag är konstnärinna och djurrättsaktivist som är bosatt på Söder och har haft 2 gallerier här. Galleri Z på st Paulsgatan som jag drev i 2 år och galleri Puckeln på Hornsgatan som jag drev i 5 år
Jag jobbar mycket med min konst på Lumpes litografiska på Långholmen.

För mej är konsten viktig , för att jag finner ett lugn när jag målar och så når jag ut med mina budskap. Budskap som blir starkare för varje år, det gäller min känsla för djuren. Budskapet är att allt liv har samma värde och att vi dansar en stund på jorden tillsammans. Så vad ger oss rätt att döda djur och äta dom, eller att använda djur som päls och skinn och spel? Det vill jag förmedla med min konst. Musiken och sagan inspirerar mej till mina egna världar där jag själv kan bestämma. Där har jag en frihet! Eftersom jag lider av klaustrofobi så behöver jag inte resa på riktigt, utan kan resa i min egen värld. Du ser denna värld i min konst.


Fotografens ord

Jag mötte Angelica på Långholmens värdshus. Ett spännande möte för mig som länge beundrat denna fantastiska konstnär. Angelicas konst har första plats ett av konst jag själv vill ha hemma på väggen. Efter en tids gemenskap på Facebook inser jag hur Angelica brinner för djurens rätt och att vår köttkonsumtion är så skadande på så många plan. Jag beställde vegetarisk mat, något jag gärna gör även annars. Angelica visar sig ha ett större hjärta än de flesta jag mött. Hon berättar om hur hon inte bara propagerar för djurens skull, hon tar också själv aktivt hand om både djur och människor. Hon berättar om fosterbarn, om djur hon tagit hand om och tagit till sitt hem. Inte minst om Otis, hunden som är med i bild.


Angelicas val – Lotta Nordlander

Lotta är ägare på BP bitter pils sedan 1 år tillbaka. Tidigare hade hon Resturang Roxy vid Nytorget som hon drev i 10 år. Lotta hade också Gay klubben Häktet som låg vid Bysis torg. Lotta är en driven tjej som starkt präglar sina ställen. Hon sprider värme i allt hon gör och skapar en så familjär stämning. Hon gör så att även en ensam besökare känner sej avslappnad och sedd. Själv älskar jag Lotta, för mej är hon en äkta Söderprofil som dessutom vänder sej till minoritetsgrupper. ?Translate »
Verified by MonsterInsights