Karriär i Handeln är en satsning sedan många år från Svensk Handel för att inspirera ungdomar i sitt karrärval. Jag har från 2012 medverkat som eventfotograf. Det är en härlig miljö med intressanta inspirerande föreläsare och elever som det spritter i att få kasta sig ut i arbetslivet.

 

Föreläsare nu senast i Luleå var:

Daniel Keisu för Intersport som berättade om sin resa från att få förfrågan om att ta över en tynande butik till att se den växa och expandera till nya lokaler.

Daniel Keisu - Intersport Luleå

 

Ulrika Wänseth – centrumledare på Luleå & Co förklarade hur arbetet med att samordna butikerna för gemensamma öppettider och vad som är skillnaden mellan säljargument och säljegenskap.

Ulrika Wänseth - Centrumledare på Luleå & Co

Ulrika Wänseth - Centrumledare på Luleå & Co

Madelene Andersson – Säljare på Twilfit i Luleå berättade om sin resa från arbetssökande till att komma in i handeln genom en praktikplats. Hon hittade helt rätt och är nu nominerad till bästa säljare på Retail Awards.

Madelene Andersson - Säljare på Twilfit i Luleå

Madelene Andersson - Säljare på Twilfit i Luleå

Edit Eriksson – HR-specialist RNB säger att när du hittat rätt är det som att du leker jobb på jobbet. Edit menar att om man har mål och kämpar för som kan man komma långt inom handelsbranschen.

Edit Eriksson - HR-specialist RNB

Edit Eriksson - HR-specialist RNB

 

Amanda Englund – Visual merchandiser på Åhlens berättar om hur butiker påverkar vårt tänkande och vårt handlande genom produktplacering och miljö i butikerna. Om vi börjar handla något litet, öppnar vi plånboken och nästa köpbeslut går mycket enklare.

Amanda Englund - Visual merchandiser på Åhlens

Amanda Englund - Visual merchandiser på Åhlens

Amanda Englund - Visual merchandiser på Åhlens

 

Fredrik Hammarqvist – E-handlare Grand Shoes. Fredrik har själv storlek 47 i skor och har slagit mynt av de som har svårt att hitta stora skor i butik. För att den nischade företagsidén ska gå med vinst säljer han till många länder och kombinerar god service med få returer från kund.

Fredrik Hammarqvist - E-handlare Grand Shoes.

 

Alex Schulman – mediaprofil, bloggare och författare berättar om hur viktigt ditt nätverk är. Man ska lokalisera och bli vän med “the gate keepers” som representerar och kan släppa in dig i många nätverk. Genom sina kontakter har Alex lyckats få en gratis bil, flera jobb och lägenhet i Stockholm. Alex berättar om hur han misslyckats upprepade gånger men inte ger upp. “If you can´t make it – Fake it. Fake it until you make it”. Alex passade på att låta hela publiken SMS:a till hans halvbror ngt om hur liten han är.

Alex Schulman - mediaprofil, bloggare och författare

Alex Schulman - Mediaprofil, bloggare och författare

 

Elevbilder från Luleå

photocrati gallery

 

Här är inslaget från tv4: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_lulea?title=unga_inspireras_av_karriar_i_handeln-dag&videoid=2185461

Webbplats för Karriär i Handeln: http://www.karriarihandeln.se/

Translate »
Verified by MonsterInsights