Vägen till konsten – steg för teg!

Denna guide gäller fotograferingar där vi bokar ett bildvisningsmöte tillsammans.
Bildvisningsmötet är till för att du ska få information om produkter, få hjälp att välja bilder plus att vi tillsammans kan beskära, justera till svartvitt, kontrollera kvalité mm. Allt för att du ska få ut det du önskar av bilderna.

Jag behöver att du förstår och godkänner hur det fungerar och vad du kan förvänta dig innan du bokar dig hos mig.
Okunskap kan leda till att man inte får den tjänst man förväntar sig.

Björn Fotograf vill ha medvetna kunder som kan ha glädje av och tycka om sina bilder livet ut.

 

Boka fotografering

När du kikat runt på webbsidan och vill boka en tid med Björn Fotograf, är det dags att fylla i kontaktformuläret.
Formuläret är kopplat till mitt bokningssystem, därför är det viktigt att mejladress och övriga uppgifter blir rätt.

När du fyllt i bokningsformuläret, kommer det ett mejl till mig. Där kan jag se vad för fotosession du önskar och vilket datum och tid som passar dig.
Du kan också ställa frågor du önskar svar på innan du bokar.
Jag stämmer av med min kalender och mejlar tillbaka. Är tiden du önskat dig fri, bokar jag in dig direkt. Annars återkommer jag med förslag baserat på den tid och veckodag du önskat.

När din tid är bokad, får du ett bekräftelsemejl automatiskt.

Du kan när som helst avboka eller boka om din tid utan kostnad.
Jag ber dig meddela mig senast två timmar innan så jag kan planera min dag, men det är inget krav.
Om du har bokat tid men inte dyker upp och inte har hört av dig, är jag mindre flexibel med ombokning.

 

Under fotograferingen

Läs här
Barn och familj.
Nyfödd
Boudoir
Släktfotografering

Bildvisningsmöte

Boka bildvisningsmöte

Efter fotosessionen, får ni ett mail med information om bildvisningen. Där kan ni också boka in en tid för bildvisning genom en kalenderfunktion.
När ni bokar i kalendern, uppdateras mitt system med er önskade tid. Kalendern känner av mina övriga aktiviteter, men skulle en dubbelbokning uppkomma, hör jag av mig per mejl.

Tag med barn eller ordna barnvakt

Det kan vara mycket svårt att välja bilder om man har otåliga barn. Dessvärre finns det risk att de är mer otåliga precis i slutet av mötet, just när ni som bäst vill vara ostörda för att fatta beslut och välja klart. Överväg barnvakt, men givetvis är barnen välkomna. Ibland fungerar det väldigt bra, ni känner era barn och bestämmer själva.

 

Är ni två föräldrar, kom båda

Mänga gånger har föräldrar som kommit ensamma verkligen ångrat sig. Att välja bilder till sitt hem är inredningskonst på hög nivå, något som verkligen formar. Det kan vara bra att vara överens om hur stor investering ni vill göra. Stora tavlor är dyra men samtidigt så mycket mer fantastiska.

Rabatter under bildvisningsmötet

Bildvisningsmötet är till för att ni ska kunna välja och beställa bilder. Därför gäller rabatterna endast under mötet. Efter mötet blir det mycket svårt att komma till beslut; ni ser inte längre bilderna och jag kan inte hjälpa er att jämföra, ändra och justera. Se mer här om priser och rabatter.

 

Var redo att beställa

Innan ni kommer på bildvisningsmötet är det bra att kika lite hemma. Var skulle ni vilja hänga er nya personliga inredningskonst? Mät gärna ytorna och ska ni matcha befintliga tavlor, mät även dessa. Känn gärna efter om ni vill ha bilder i färg eller svartvitt. Kanske vill mor och farföräldrar eller andra också ha bilder? Hur stora, hur många, vilken färg på ram? Ska någon vara med och finansiera eller blir det presenter? Kanske rentav bjuda med någon till bildvisningsmötet?

Ångerrätt, bytesrätt

Björn Fotograf kan inte erbjuda ånger eller bytesrätt. Björn Fotograf kan inte heller garantera att bilden ser likadan ut när ni får den, som den ser ut när ni ser den under bidvisningsmötet. Det är en lång rad faktorer som påverkar och Björn Fotograf kan tyvärr inte göra om bilder för att ni har en åsikt. Att något är för ljust, för mörkt, fel färg eller struktur mm är subjektiva åsikter. De är inte grund för att ångra köpet eller att få en ny vara. Däremot kan man reklamera fel, som ett trasigt stöd eller en bubbla i glaset. Bildjusteringar och viss retusch kan göras av fotografen efter bildvisningen. De görs efter fotografens bästa förmåga, men kan inte reklameras. Tag dig tid istället under bidvisningsmötet, fråga och tyck till. Efter mötet är det försent.

Tid att bestämma sig – en stund att reflektera

Bildvisningsmötet är till för att ni ska kunna fatta beslut och bestämma er. Vissa personer kan tycka att det är pressande, men jag gör vad jag kan för att hjälpa er med det.
Innan du/ni berättar vad ni vill beställa, får ni/du en egen stund. Jag går iväg till kontoret och är ni två eller fler kan ni prata ostört med varandra; prata ihop er. Ni kan studera produkter, bilder och priser, vill ni ha stöd är det bara att ropa in mig.

Redo att beställa

Är ni redo at beställa, berättar ni vilka bilder ni önskar, vilka produkter och storlekar. Jag markerar och antecknar i systemet. Är det ngt speciellt ni vill ha åtgärdat, som kanske en fläck på tröjan som ska bort eller något annat ni önskar, behöver ni berätta det nu så det antecknas på ordern. Jag måste naturligtvis godkänna så det är något jag kan hantera. Är det inte med på ordern, kan ni/du inte reklamera om det inte är utfört.

Sova på saken – gör såhär

Det finns olika personlighetstyper och tur är väl det att inte alla är likadana. Det finns sätt att kunna skjuta lite på sina beslut. Om du vill, kan du bestämma hur många tavlor, bestämma storlekar och beställa alla bilderna digitalt. På så sätt kan du ta del av rabatter under bildvisningsmötet, men också gå hem och dubbelkolla så allt känns rätt. Eftersom du har beställt alla bilderna digitalt, kan du se dom och återkomma med bildnummer när du är redo. Då mejlar du mig dina val och vilken bild som ska vara till vilken produkt du beställt.

Bilder på olika medier – inga garantier att det kommer se ut precis som du tänkt

Under bildvisningsmötet visas bilderna på en duk via en projektor. En projektor arbetar med ljusfärger och har inte samma tonomfång eller färgomfång som en printad bild har. EN projektor arbetar i RGB-ljusfärger och en printer i CMYK-tryckfärger. Bilden du ser på projektorn kan inte upplevas på samma sätt och kommer alltid skilja sig mot slutprodukten. Bilden kommer inte heller se likadan ut på din dator hemma. Alla skärmar har olika egenskaper och är kalibrerade olika.

Olika papper och produkter visar bilder olika. Papper ger olika kontraster, olika skuggor och högdagrar, olika intensitet i ton och färg. Strukturen i pappret kan variera, det kan finnas artefakter (papper är ett levande material).

Vad jag förklarar är att du som kund aldrig kan veta exakt hur just din bild kommer se ut när du får den levererad och jag som fotograf kan aldrig garantera att du får vad du förväntade dig eller inte. Jag kan ju inte veta heller vad du förväntar dig.

Därför kan jag inte göra om något du är missnöjd med utan att ta betalt för att göra om det. Jag debiterar då 40% av vad du betalat för produkten Du måste också lämna tillbaka produkten du är missnöjd med, samt betala innan du får en ny gjord.

Tack för att du tog dig tid att läsa. Säkert finns det fler saker jag skulle informerat dig om, så jag reserverar mig för fel och förändringar. Fråga gärna om du saknar svar på något, eller se efter i FAQ, där samma saker kan vara förklarade på annat sätt, eller saker jag missat här kan finnas med.

/
Din Fotograf i Stockholm

 

Translate »
Verified by MonsterInsights