Miljöporträtt

Visste du att Björn Fotograf är en veteran när det kommer till porträtt åt företag i miljö? Se här, några exempelbilder! Butiksporträtt, porträtt med handelskänsla, VD-porträtt och chefsporträtt i olika miljöer.

Personalbilder – Porträtt för företag!

 

Personalbilder till ert företag


 

Varför är det viktigt med personalbilder?

Snygga porträttbilder på webb och för tryck är viktigt i en värld där webb och mail tagit över kontakten med företagets kunder.

Webbplatsen är en stor del av de flesta företags varumärke. Er visuella kontakt med marknaden är varumärkesbyggande och påverkar hur era kunder ser på och uppfattar er.

Det gäller att paketera snyggt i alla led och ha ett städat yttre. Att använda professionella snygga bilder gör att ert företag uppfattas som professionellt och pålitligt.

 

Snygga bilder är ett viktigt för hur era kunder ser på ert företag

Hur kan ni gå tillväga när ni vill bli fotograferade?

Få anställda, kom till studion. Många anställda, låt mig komma till er!

Första gången vi gör en personalfotografering är det bra om vi kan fånga så många medarbetare som möjligt vid ett och samma tillfälle. En personalkonferens är ett utmärkt tillfälle för att boka in en fotograf. Då kan vi effektivt fotografera samtliga anställda efter ett givet schema. Detta passar även företag med sina anställda spridda på olika orter.

Passa på att göra fler typer av porträtt som att fotografera styrelsen och arbetslag. Gruppbilder är effektiva på er webbplats

 

En personalkonferens är ett utmärkt tillfälle för att boka in en fotograf.

Företagsfotografering kan även ske på arbetsplatsen. Vi riggar då upp en mobil studio hos er.

 

Det kräver bara en yta om ca 4×4 meter, gärna med bra takhöjd.

En fördel är att personalen bara behöver gå ifrån sitt arbete cirka tio minuter för att sedan återgå till att driva verksamheten framåt. I samband med att fotografen är på plats kan vi passa på att fotografera vissa miljöbilder, produktbilder eller andra sidor av er verksamhet ni vill kunna visa upp.

Färre än tio anställda? Då är det oftast bäst att ni besöker studion i Hornstull. I fotostudion har vi bäst kontroll på ljuset och bilderna blir därmed ett strå vassare. Då studion ligger centralt i Hornstull är det lätt att ta sig hit från hela Stockholm. Det finns dessutom bra parkeringsmöjligheter. Fotostudion är en butikslokal på Långholmsgatan 5. Räkna med kanske 5 minuter per person.

 

Studion ligger centralt i Hornstull är det lätt att ta sig hit från hela Stockholm

Eftersläntrare

Det är nästan alltid någon som är frånvarande vid fotograferingen och det tillkommer ofta ny personal till många företag. Dessa personer tas emot i fotostudion i Hornstull. Personer som ingår i arbetslag kan då också placeras in i gruppbilden, se nedan!

Gruppbilder

Att göra gruppbilder är bra för att visa upp er styrelse och olika arbetslag. Bilderna kan användas på många sätt som exempelvis i verksamhetsrapporter, i marknadsmaterial, för mässor, på webbsidor som illustration av era olika verksamhetsområden mm mm. Ett problem med gruppbilder är att det ofta tillkommer och eller faller ifrån personer. Ett annat är att det kan vara svårt att hitta miljöer stora nog att alla får plats på ett bra sätt. Det har vi en lösning på! Vi fotograferar er var och en för att sedan sammanfoga gruppbilder i Photoshop. På så sätt kan man byta ut personer som börjar eller slutar! Dessutom blir kvalitén bättre på detta sätt! Det går också att lägga in bakgrunder i efterhand som förstärker den proffsiga känslan och passar ihop med er verksamhet. Sika valde en betongvägg som bakgrund, de arbetar med byggnation.

 

Vi fotograferar er var och en för att sedan sammanfoga gruppbilder i Photoshop. På så sätt kan man byta ut personer som börjar eller slutar!

Välkommen till Björn Fotograf!

 

Du har hittat rätt

Gör din förfrågan idag

Kontaktformulär

Barnbesök i studion!

Idag fick jag besök av trettio små fotografer som fick träna sig i konsten att vara en fotograf. Barnen som kommer från Parhemskolan fick lyssna till hur det är att vara barnfotograf, bröllops och företagsfotograf. Sedan tog alla barnen fotograf körkort genom att turas om att vara modell och fotograf. Trettio barn och tre lärare gjorde totalt 34 personer i min studio vid Hornstull.

Barnen fick en härlig paus med matsäck i Högalidsparken och sedan skrev vi ut bilderna så de kan hängas upp i klassrummet. En stor gruppbild blev det också!

Gravidmagefotografering – vi längtar efter dig!

Tänk när du blir tonåring, när du tvivlar på vem du är och om du är värd någonting. Då hoppas jag du bär med dig inombords, att vi rustat dig för och att du känner kärleken vi har till dig. Det syns i bilderna hur vi längtade efter dig, hur glada vi är att du kom till oss.. Det vill vi ge till dig, den känslan.

Vi hänger upp bilderna på dig i vårt hem, bilder som lyfter dig och din självkänsla. Bilder du ser och lever med, för du är viktig. Bilderna på vår familj gör vår bostad till ett hem.

Ida

Ida är som de flesta barn, fäst vid mamma och pappa! Därför måste en fotografering få ta lite tid och inte forceras. Det är klart man blir lite blyg och vill vara kvar i mammas knä i början, så brukar det vara. Efter en stund måste man ju ändå prova, när man börjar inse att det kanske inte är så farligt ändå. På egna villkor. Därför är det bra att inte fokusera på för mycket på vad vi vuxna vill, får barnen utforska lite istället har de mer skoj. Det tar sin tid innan det släpper för en del barn, det är bara att vara tålmodig. Plötsligt far de som en virvelvind i studion, drar i saker och utforskar kontoret! Kasta nallar, dansa, skratta och sjunga.. Plötsligt är det bara kul och man vill vara kvar och busa! Just precis som fotografen, mamma och pappa är helt slut och nöjda, då ska man gå hem.

Vid denna fotografering, kläder från Little Fairies!

Syskonbilder

Att vara syskon innebär ofta att man naggas och bråkar nästan jämt, samtidigt som man betyder massor för varandra! Att komma till fotografen kan ju vara riktigt skoj, men att kramas med sitt syskon och ta syskonbilder kan ju vara precis vad man inte vill. Lite beroende på åldrar såklart! Men hos barnfotografen kan man ibland bli lite lurad, sådär så det blir väldigt rart och gulligt ändå! Det är sånt man får ta. Är man syskon tycker man ju om varandra också, så det kanske inte var så farligt att det blev gulligt..

 

Dop – Grekisk Ortodoxa kyrkan

Ett privilegium man har som fotograf är att man kommer in i så spännande miljöer och får uppleva sådant man annars inte skulle få uppleva! Som fotograf för barn, familj och bröllop är det givetvis roligt att också fotografera dop! Dop går ofta mycket fortare än exempelvis bröllop, så det gäller att hänga med och vara på rätt plats vid rätt ögonblick. Jag tycker bilderna från detta fina dop i Stockholm blev tidlösa och ovärderliga. Jag är så glad att jag fick vara fotograf denna novemberdag. Grekisk ortodoxa kyrkan i Stockholm är verkligen vacker och dopceremonierna här lika så!

Eller vad tycker du?

Cecilia Sahlin VD För The BodyShop

Cecilia Sahlin VD för The BodyShop

Porträtt på Cecilia Sahlin, VD För The BodyShop.

I Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm har The BodyShop sitt huvudkonor. Det är full fart där inför Julhandeln när jag som är fotograf kommer upp, kampanjer och marknadsföring ska ju ut i tid.
Nya VD´n Cecilia Sahlin har gjort en beundransvärd resa från när hon bad om en praktikplats på The BodyShop i Birsta köpcentrum, Sundsvall. Nu sitter hon som VD. Läs mer på Svensk Handels webbplats: www.karriarihandeln.se

 

En modevisning som gav inspiration inför vårens fester, bröllop och event.

Viva Spring 2013

Underbara Jennie på More is More anordnade eventet Viva Spring 2013 i sitt Showroom på Olofsgatan 18 i Stockholm!

En exklusiv & färgsprakande kväll!

Visning med underkläder från
Madame Blanche och vackra klänningar från svenska designern Frida Jonsvens.

Kvällens makeup och hår:

Kay L
Maggie Gelush
Karin Löfgren

En modevisning som gav inspiration inför vårens fester, bröllop och event.

KiH – Karriär i Handeln, Karlstad

Karriär i Handeln är en satsning av Svensk Handel för att inspirera ungdomar till ett yrkesval inom handeln. Det gör man med en dedikerad webbplats med inspirationer i form av Yrkesporträtt och artiklar. Karriär i Handeln turnerar också runt i Sverige med inspiratiosdagar. Då bjuds gymnaseskolor in, främst från handelsprogrammet för att lyssna på föreläsare. En lyckad satsning då man ser hur det lyser i ögonen på eleverna och Svensk Handel får massor med feedback från tacksamma elever, de vill bara ha mer.

Även som fotograf blir jag inspirerad! Det är väldigt kul att lyssna på föreläsarna och att möta alla positiva elever. Rent fototekniskt är det ofta svåra förhållanden med svagt och färgat ljus. Roligt att alternera mellan olika typer av fotouppdrag. Jag följer KiH runt om i Sverige. Senast här i Karlstad, men i år även Luleå och Varberg.

 

Inspirationsläsare denna gång i Karlstad var Christer Johansson, ICA Maxi-handlare i Karlstad, Madelene Söderström, Visual Merchandiser på Brothers & Sisters, Sandra Gustavsson, Butikschef på Kicks, Oscar Svanström, vice färskvaruchef på ICA och Fredrik Hammarqvist, e-handlare och entreprenör, företaget Grand Shoes. Avslutande inspirationstalare var Raymond Ahlgren.

Här kommer några bilder från Karlstad, eventet hölls på Nöjesfabriken:

Grüßen Oktoberfest am Djurönäset!

Årets grymma oktoberfest på Djurönäset 2012!

Snabbinkallad som fototograf till Djurönäsets Oktoberfest!

Jösses vilka härliga människor, vad fint ordnat och inte minst vilket bra ös på musiken! Inte en människa kunde sitta still, så ska ni ha ett event har jag livebandet nummer ett åt er.

 

Såhär skriver Djurönäset själva om sitt event:

Den 20 oktober firar vi ”Eld över hav och land” med en riktig oktoberfest med tyska förtecken. En smakrik buffé från Tysklands mångsidig mat- och dryckestradition dukas upp med alla ingredienser som bratwurst och sauerkraut och mycket mer. Till detta blir det traditionsenlig umpa-bumpa musik och vår härlige underhållare, Franz Richard Liederhausen, en tyrolare som förför!