Dropboxleverans – Gratis
Bildleverans från Björn Fotograf sker smidigt via Dropbox. Du får då en länk från Dropbox när din mapp är delad och där hittar du instruktioner om hur du går tillväga. Dropbox är en av de största aktörerna inom fildelning och deras system fungerar via alla plattformar som Mac, PC, Android och iPhone.
Dropbox levererar ett visst utrymme gratisman kan betala för utökad plats.

Ett problem som kan uppstå är att du inte har så mycket plats och att din bildleverans inte får rum. Du vill heller inte köpa mer plats. Vad du då kan göra är att flytta de filer som laddats upp till en annan folder på din dator. När du flyttar laddas nya bilder upp tills det är fullt igen, då flyttar du dessa osv. På så sätt kan du ta emot hela leveransen utan att köpa extra utrymme.

Bilderna ligger kvar dagar och du behöver flytta över bilderna till en lokal mapp i din dator. annars kan bilderna försvinna när mappen raderas.
Denna tjänst är kostnadsfri första gången, men om du vill beställa en omleverans via länken nedan.

Meddela i beställningen vilket datum fotosession skett och vilket namn ni bokade i. Ange även vilken e-postadress ni vill att Dropbox ska dela bilderna till. Vill ni dela ut mappen till flera adresser kan detta göras genom tjänsten och ni behöver inte kontakta Björn Fotograf.

Vid fler frågor om Dropbox, se här!

Beställ omleverans via Dropbox här

Leverans till din bärbara hårddisk
Björn Fotograf kan ta emot din bärbara HDD eller SSD (Hårddisk) och placera dina bilder på denna. Detta är en tjänst som inte ingår gratis då det är extra pyssel.
Vill du beställa denna tjänst gör du det här.

Leverans via USB
Leverans via USB kan kännas smidigt, då har du en fysisk plats för dina bilder, Från ditt USB-minne kan du plavera bilderna i din dator och samtidigt ha ditt USB som backup om något skulle hända datorn. USB-leverans är en extratjänst du kan beställa här
Beställ leverans via USB här

Med vilken upplösning levereras de digitala filerna?
Om du har varit på bildvisningsmöte levereras bilderna vanligtvis i två upplösningar.
Högupplöst: Kameran som används i studion fotograferar i 8 688 x 5 792 pixlar, dessa beskärs ofta något för kompositionens skull. Pixelantalet kan därför variera med olika bilder och beskärningar.
Webbupplöst: Denna upplösning är normalt 2048 pixlar, vilket är optimalt för exempelvis Facebook. Bilderna levereras i formatet .jpg.

RAW-filer
Raw-filer är ett proffsformat som passar bildbehandling i redigeringsprogram som Adobe Photoshop. RAW-filer ingår inte i priset, men kan köpas till om du önskar det. Vad som händer då är att bilderna ändå bildjusteras och du får den justerade varianten som RAW-fil.

Justering och Bildredigering
När ni beställer en förstoring, så kallad printbild, går jag igenom bilden. Vad som redigeras kan vara smuts, sår, blåmärken, damm och eventuellt hårstrån. Detta kallar jag enkel retusch. Mer avancerad retusch och bildmanipulation ingår inte i grundpriserna då det är tidsödande. Denna typ av retusch behövs också väldigt sällan då bilderna ofta fotograferas i en kontrolleras miljö. Om du beställt en förstoring där den digitala filen ingår, får du denna justerad, i annat fall ingår inte retusch vid leverans av digitala filer.

Nästa fotografering ingår i priset
När du beställer bilder för 4 000 kronor eller mer ingår ett presentkort för nästa fotografering. Presentkortet gäller sex månader och är inte personligt. Du har möjlighet att ge bort det. (Värde 999 kronor).

Presentkort som gåva
Vill du ge en fin och personlig present är ett presentkort den bästa gåvan. Presentkortet passar gammal som ung, som doppresent, för namngivningsfest, till studenten.. ja livet igenom. Varför inte hedra Farfar, morfar, farmor eller mormor? En fotosession hos Björn Fotograf är mer än bilderna, det är också en upplevelse. En upplevelse där alla kan vara med, bli sedda och bekräftade men samtidigt lämna minnen för framtiden.

Beställ presentkort här

CV-porträtt
CV-porträtt är en kortare porträttsession om ca 20 minuter. Syftet med bilderna kan vara bilder för webb och sociala media, för företag eller kanske statister. Bilderna beställs alltid genom ett webbgalleri. Webbgalleriet är öppet under sju dagar då du har möjlighet att beställa de bilder du önskar, men minst två stycken. Du får också möjlighet att beställa alla bilderna för ett bra pris. Om du inte beställer i tid, behöver galleriet öppnas på nytt. Vill du återöppna ett galleri har du enbart möjlighet att beställa alla bilder.

 

Hur fungerar det

Vad ska vi tänka på innan fotograferingen

Vad ska vi tänka på innan bildvisningsmötet

Leveranstid

Hur betalar vi

Sparas bilderna

I vilken upplösning levereras de digitala filerna

Kommer man in med barnvagn

Kan man byta blöja

Kan man värma barnmat och välling

Kan man få té, kaffe eller vatten

Vilken typ av mellanmål är lämpligt att vi tar med till barnen

Hur gör vi om barnen eller vi blir sjuka

Kan vi bestämma bakgrund

Kan man byta om

Finns det spegel

Får vi använda toaletten

Vem är Björn Fotograf

Saknar du svar på en fråga du har? Kontakta mig via kontakt och bokningsformuläret nedan.