Hornstullsprofiler

Dennis Dahlqvist

Dennis Dahlqvist

Jag har bott på Pålsundsgatan 6 i drygt 15 år. Tiden går fort när man har kul brukar det heta och det stämmer verkligen i det här fallet. Eftersom jag är uppvuxen i förorten Jordbro så håller jag på Bajen och kan inte tänka mig att bo någon annan stans än just på Södermalm. Tidigare bodde jag i Aspudden, Gröndal och vid Nytorget så man kan ju se ett klart mönster – men kvarterskänslan som finns vid just Hornstull är väldigt unik. Man hälsar på folk precis som i en småstad. Eftersom jag är freelans – jobbar som konst- och designkritiker på bland annat Kulturnyheterna – är jag ofta hemma på dagarna så då är det skönt att bryta av med en promenad i grannskapet. Man hittar alltid någon man känner och kan snacka lite med – speciellt i mitt kvarter eftersom Cafe D’ello Sport är ett slags socialt nav. Men om man är trött på italienarna kan man ta en gratis kaffe hos Vicky – frisören på Hedlunds stolar istället.

Dennis val – Frida Fjellman
Frida Fjellman är en av Sveriges främsta konsthantverkare/designers och hon bor på Heleneborgsgatan. Jag tror att hon har ett slags ateljé på Högbergsgatan också – men på dörren står det Mino&Minosa. Där kan man hur som helst se hennes fantastiska verk i fönstret till vad som tidigare var en affär – vilket naturligtvis bidrar till att man trivs. Fjellman hade precis en fantastisk utställning på konsthallen i Gustavsberg – men om man inte orkar åka dit så kan man alltså njuta av verken här på Högalidsgatan.

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?